Fotografie není k dispozici.

Jakub Šmíd (Česká republika)

Jakub Šmíd absolvoval herectví na JAMU a krátce hrál v Divadle Husa na provázku (2006–2008). Posléze vystudoval režii na FAMU (2008–2014). Jeho bakalářský film Neplavci (2011) získal na Českých lvech Cenu Magnesia za nejlepší studentský film (2012) a byl uveden na několika festivalech (Hongkong, Tel Aviv, Sydney, Paříž, Angers, Poitiers, Londýn, Praha). Magisterský snímek Amanitas byl oceněn na FAMUfestu 2014 za nejlepší režii a kameru a také Cenou diváků. Šmíd natáčí krátké filmy, videoklipy nebo TV pořady s kulturní a společenskou tematikou (Q, Divadlo žije, Kritické vlny lásky), příležitostně působí jako herec (TV seriál Zázraky života) a kromě hraní a filmování se věnuje i divadelní režii (MeetFactory Praha, Divadlo DNO Hradec Králové, Divadlo Na zábradlí Praha, Švandovo divadlo na Smíchově). Od sezóny 2018-2019 je uměleckým šéfem pražského divadla D21.

Filmografie

  • Na krátko
    2018
  • Amanitas
    2015
  • Laputa
    2015
  • Neplavci
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít