Caryn Cline (Spojené státy)

Svět rostlin, zejména plevelů, inspiruje převážnou část tvorby americké experimentální filmařky Caryn Cline. Vytváří found footage filmy nebo snímky natáčené na 16mm materiál. Je také autorkou animační techniky botanikoláže využívající botanických elementů a odkazující k filmům Stana Brackhage. Její snímek V zimní zahradě (In the Conservatory) se promítal na jihlavském festivalu v roce 2010.


Foto: Jennifer Griffith

Filmografie

  • butterfly disaster
    2019
  • Light Coins
    2018
  • Trahere
    2018
  • An Optical Printer Duet
    2017
  • We Will Not Be Silent
    2017
  • Lost Winds
    2017
  • All Flesh is Grass
    2017
  • Tri-Alogue # 1-3
    2016 - 2017
  • Hand-made
    2016
  • Ektacy
    2015
  • Notes from the Farm
    2014
  • Compost Confidential
    2012
  • Equinox
    2011
  • Left Side, River Side
    2011
  • Botanicalistas
    2010
  • In the Conservatory
    2010
  • Compost Confidential
    2010
  • Lucy’s Terrace
    2009
  • Seattle Solstice
    2008
  • Perchance
    2008
  • Cycle
    2006
  • Recipe
    2001
  • The More You Do It
    1991
  • Tatum's Tune
    1991

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít