Jitka Rudolfová

Jitka Rudolfová

Narodila se v roce 1979 v Jablonci nad Nisou, kde vystudovala gymnázium. Po studiích na Vyšší odborné škole filmové v Písku vystudovala hranou režii na pražské FAMU pod vedením Věry Chytilové. Díky nabídce produkční společnosti Negativ mohla svou myšlenku na absolventský film rozvinout na ploše celovečerního projektu, hořké komedie Zoufalci. Už od počátku studií získávaly její filmy nejrůznější ocenění: Maso na talíři (2004), Lucie už je v posteli (2005), Svatyně (2005), Marta a Berta 26 (2006). Během studií dostala Rudolfová příležitost účastnit se natáčení snímků starších kolegů (filmy o filmech Hezké chvilky bez záruky Věry Chytilové, Venkovský učitel Bohdana Slámy a Děti noci Michaely Pavlátové). V televizi se podílela na seriálech Nevinné lži (2014), Taxikář *(2017), *Single Lady (2017, 2018) a na dokumentárních cyklech Můj pokus o mistrovský opus (2016) nebo České komorní zlato (2018). Její druhý celovečerní film Rozkoš byl nominován na Českého lva za nejlepší film, scénář a režii a na Ceny české filmové kritiky mimo jiné za režii a scénář. Jejím zatím posledním filmem je Život pro samouky (2023).

Filmografie

  • Život pro samouky
    2023
  • Hodinářův učeň
    2019
  • Rozkoš
    2013
  • Zoufalci
    2009
  • Nejlepší playbacková zpěvačka na světě
    2008
  • Marta a Berta 26
    2006
  • Svatyně
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít