Julius Ševčík

Julius Ševčík (Česká republika)

Julius Ševčík (1978, Praha) navštěvoval během let 1997–98 New York Film Academy, kde točil krátké filmy. Od roku 1999 studoval režii na FAMU, magisterský program absolvoval v roce 2005. Jeho studentský snímek 51 kHz byl oceněn na zahraničních festivalech (Clermont–Ferrand, Rio de Janeiro, Řím a další). Dále natáčel krátké filmy, hudební klipy a reklamní spoty. V roce 2008 se podílel na magazínu kanálu Nova Cinema Hvězdný reportér. V celovečerní hrané tvorbě debutoval v roce 2004 absolventským snímkem Restart. Ve své tvorbě se zaměřuje především na sugestivní vystižení dobové atmosféry a na špičkové skloubení všech složek filmového díla. Byl českým zástupcem v bruselské Europe Showcase. Jeho životopisný snímek Masaryk byl nominován ve čtrnácti kategoriích na Českého lva a získal dvanáct těchto ocenění včetně Českých lvů za film, režii a scénář. Julius Ševčík žije střídavě v Praze a v Los Angeles. (Filmový přehled)

Filmografie

  • Skleněný pokoj
    2019
  • Masaryk
    2016
  • Normal
    2009
  • Restart
    2005
  • 51 kHz
    2003

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít