Fotografie není k dispozici.

Radek Bajgar (Česká republika)

RADEK BAJGAR (nar. 19.9.1962, Kroměříž) vystudoval v roce 1986 všeobecné lékařství na dnešní Masarykově univerzitě v Brně (titul MUDr.) a v letech 1986–89 pracoval jako psychiatr. Krátce studoval dokumentární tvorbu na FAMU (1990–91). Od roku 1990 a poté znovu od 2004 byl reportérem týdeníku Reflex, kde v letech 1992–93 a 2015–2016 zastával i místo šéfredaktora. Působil v TV Nova (1994–2002 a 2007–2012) na různých pozicích (šéfredaktor publicistiky, seriálový autor a producent, ředitel vývoje formátů). Stál u zrodu několika televizních pořadů (Na vlastní oči nebo Občanské judo) a seriálů (Ulice, Expozitura, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl, Dokonalý svět). Sám se jako reportér a režisér podílel na pořadu Na vlastní oči. Pro Českou televizi režíroval vodnický seriál Neviditelní (2014) a pro TV Prima kriminální seriál Černé vdovy (2019). Od roku 2012 působí také v produkční společnosti Logline Production, která se mimo jiné podílela na sitcomu Comeback. V hraném filmu debutoval úspěšnou hořkou komedií Teorie tygra, která mimo jiné získala na 38. novoměstském hrnci smíchu 2016 Hlavní cenu festivalu Zlatý prim, Cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu, Cenu za ženský herecký výkon (Tatiana Vilhelmová), Cenu za mužský herecký výkon (Jakub Kohák), Cenu FITES za nejlepší scénář (Radek Bajgar, Mirka Zlatníková) a Hlavní cenu Mladý Prim za nejlepší filmovou komedii roku. (Filmový přehled)

Filmografie

  • Teroristka
    2019
  • Teorie tygra
    2016
  • Villa Faber
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít