Jonáš Karásek

Jonáš Karásek (Slovensko)

Režisér, grafický designer a art director. Narodil se a žije v Bratislavě. Po studiu užitkového výtvarnictví vystudoval VŠVU, oddělení průmyslového designu. Jako grafický designer a art director působil v několika reklamních společnostech ve Vídni a v Bratislavě. Momentálně pracuje jako režisér a kreativní ředitel studia GunPowder. Je tvůrcem desítek oceňovaných reklam, kterým propůjčil svůj osobitý styl založený na přitažlivém vizuálu a dynamickém filmovém střihu.

Je vítězem soutěže Áčko za nejlepší videoklip (pro Janu Kirschner), finalistou soutěže Billboard roku a The Global Awards New York 08, držitelem ceny Filip – Ocenění za osobní přínos do slovenské kreativity a vítězem mnoha Zlatých hřebíků za nejlepší slovenskou reklamu roku. Vedle toho je tvůrcem videoklipů a krátkých hraných filmů. Film Kandidát je jeho režijním celovečerním hraným debutem, zároveň "zrežíroval" i videoklip k titulní filmové skladbě od Veca.

Filmografie

  • Invalida
    2023
  • Amnestie
    2019
  • The Swan
    2018
  • DOGG
    2017
  • Moje povstanie.sk
    2014
  • Kandidát
    2013

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít