Fotografie není k dispozici.

Jennifer Peedom (Austrálie)

Jennifer Peedomová je australská režisérka známá pro své působivé portréty hrdinů ocitajících se v extrémních podmínkách. Byla nominována na cenu BAFTA a její snímky byly uvedeny na desítkách světových festivalů (IDFA Amsterdam, Sheffield, Toronto). Její zatím nejúspěšnější snímek Šerpa je dokumentární rekonstrukci výstupu na Mount Everest, během něhož pod lavinou zemřelo šestnáct nepálských šerpů najatých zahraničními horolezci. Film se stal třetím nejúspěšnějším australským dokumentem historie. Nejen na neblahé důsledky komercionalizace horolezectví se Peedomová zaměřuje také v Hoře, inspirované knihou britského spisovatele Roberta Macfarlanea Mountains of the Mind, která podrobně mapuje dějiny komplikovaného vztahu člověka a hor.

Filmografie

  • Mountain Quest
    2018
  • Hora
    2017
  • Šerpa
    2015
  • Solo
    2008
  • Miracle on Everest
    2008

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít