Fotografie není k dispozici.

Lucia Kašová (Slovensko)

Lucia Kašová je slovenská režisérka dokumentárních filmů. Většinu života strávila cestováním po světě a rozhodla se o své zážitky podělit se světem prostřednictvím filmové tvorby. Od roku 2014 studuje dokumentární režii na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. V dokumentárním seriálu Expremiéři vytvořila díl, který ukazuje bývalého premiéra Roberta Fica ve zcela jiném světle, než je společnost zvyklá. Její krátký experimentální dokument Betónová doba získal hlavní cenu na Mezinárodním festivalu krátkých filmů Brno Sixteen a cenu za nejlepší režii studentského dokumentu na festivalu dokumentárních a televizních filmů Won Together Sevastopol. Její první celovečerní film The Sailor měl premiéru na prestižním kanadském festivalu dokumentárních filmů HotDocs.

Filmografie

  • The Sailor
    2021
  • Betónová doba
    2019
  • Expremiéri: Robert Fico
    2018
  • Mama. Gabriel. Televízia
    2018
  • 43 rokov bratislavského metra
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít