Fotografie není k dispozici.

Petr Kolečko (Česká republika)

Petr Kolečko (* 28. března 1984 Broumov) je český dramatik a divadelní, televizní, filmový a rozhlasový scenárista.

Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na DAMU. Je autorem divadelních her, umělecky působil na několika českých divadelních scénách, v letech 2010–2012 byl dramaturgem Městského divadla v Kladně, od roku 2008 také uměleckým šéfem A studia Rubín v Praze.

V televizi debutoval v roce 2010 jako spoluscenárista několika epizod divácky úspěšného seriálu Okresní přebor. Podílel se na scénářích pro televizní seriály Vinaři, Čtvrtá hvězda, Trpaslík a na satirickém seriálu z českého fotbalového prostředí Vyšehrad. Ke sportovní tématice se autorstvím scénáře vrátil v hokejovém seriálu Lajna. Pro internetovou TV Stream napsal seriál Přijela pouť. V lednu roku 2019 uvedla Česká televize jeho sérii Most! v režii Jana Prušinovského.

Podle vlastního scénáře zrežíroval filmovou komedii Přes prsty.

Filmografie

  • Přes prsty
    2019

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít