Fotografie není k dispozici.

Olga Dabrowská (Česká republika)

Podílela se na mnoha televizních pořadech napříč celým žánrovým spektrem. Má pedagogické zkušenosti s vyučováním filmové tvorby na filmové akademii FAMO a zasedala v mezinárodních filmových porotách. S Petrem Zelenkou spolupracovala na projektech Mňága – Happy End (1996), Knoflíkáři (1997), Samotáři (2000). Je autorkou původních televizních filmů Muž, kterého chtějí (2004), Kukačky (2007), Cesta do Paříže (1997), Kuličky (2008).

Režírovala hrané celovečerní filmy: Kuličky (2008, Hlavní cena Zlatý Prim na festivalu české filmové komedie), Alma (2010), Roznese tě na kopytech (2013). Vytvořila řadu televizních dokumentů a reportáží, např. Chikopelo (1994), Hornby – jiná realita, Tři lekce nezávislosti, Odsun, Nejtajnější přání... Pro HBO supervizovala celovečerní dokument Za světlem Tmou (2012). Je producentkou nezávislého hraného filmu Cabriolet (2001). V současné době připravuje televizní minisérii Děti samotářů a krátký autorský dokument Tři dědečci. Je absolventkou scenáristiky a dramaturgie na FAMU.

Filmografie

  • Cena za štěstí
    2019
  • Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
    2016
  • Roznese tě na kopytech
    2013
  • Alma
    2010
  • Kuličky
    2008
  • Chikopelo
    1994

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít