Fotografie není k dispozici.

Marek Slobodník (Slovensko)

Marek Slobodník je slovenský cestovatel, dobrodruh a milovník motorek. Svou první cestovatelskou expedici absolvoval v roce 2010 k Aralského jezeru v Kazachstánu a navzdory velmi slabému výstupu a téměř žádným videozáznamům se mu podařilo vytvořit krátký 13 minutový amatérský film Velká cesta malých strojů, který v roce 2011 získal cenu Nejlepší slovenský motorkářský film.

Následně se stal Marek součástí populárního českého žlutého cirkusu a několik let se účastnil expedicí Dana Přibáně, z nichž vznikly filmy Trabantem až na konec světa (2014), Trabantem do posledního dechu (2016) a Trabantem tam a zase zpátky (2019).

Jeho první celovečerní road movie film Afrikou na pionýru (2019) byl uveden i v kinech a vznikl v roce 2017 na jeho 5-měsíční výpravě, během níž projel s partou čtyř kamarádů napříč Afrikou opět na svém oblíbeném netradičním dopravním prostředku - na motorce Jawa Pionýr .

Filmografie

  • Afrikou na pionýru
    2019
  • Veľká cesta malých strojov
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít