Fotografie není k dispozici.

Studio animované a interaktivní tvorby ZČU (Česká republika)

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara neboli Sutnarka je umělecká škola pro 21. století. Její studenti získávají pod vedením řady významných umělců a designerů bakalářské a magisterské vzdělání v širokém spektru oborů zaměřených zejména na design a užité umění. Je umístěna v originální budově s nejmodernějším vybavením a řadou unikátních studií. Fakulta se pyšní týmem významných uměleckých osobností a renomovaných designérů se zkušenostmi ze soukromého sektoru, pod jejichž vedením studenti dosahují významných úspěchů v českých i mezinárodních soutěžích, realizují projekty ve spolupráci s praxí a mezinárodními partnery a účastní se řady výstavních projektů.

Kromě klasických uměleckých oborů se Sutnarka po vzoru renomovaných zahraničních škol zaměřuje na nové trendy a integruje oblast designu s novými technologiemi a výsledky výzkumu s cílem přinášet společensky prospěšná a inovativní řešení, která reagují na výzvy současného světa. Sutnarka jako součást ZČU v Plzni nabízí studentům unikátní možnosti spolupráce s ostatními fakultami a výzkumnými centry ZČU za účelem hledání multioborových a integrovaných řešení, a to pod vedení zkušených pedagogů, inženýrů a vědců. Svojí činností a filozofií tak fakulta navazuje na inspirativní odkaz významného plzeňského rodáka a mezinárodně uznávaného česko-amerického designéra a vizionáře Ladislava Sutnara.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít