Fotografie není k dispozici.

Deniz Gamze Ergüven (Francie)

Deniz Gamze Ergüven (1978, Ankara) se narodila v Turecku, nicméně značnou část svého dospívání strávila v USA a také ve Francii, kde absolvovala prestižní filmovou školu La Fémis. Už její krátký absolventský film Bir damla su (2006) vzbudil značný ohlas, když byl vybrán do sekce Cinéfondation canneského festivalu. Na festivalu v Locarnu jen krátce poté získal prestižní cenu pro mladé tvůrce Leopards of Tomorrow. I zde se režisérka věnovala zachycení odboje ženy proti autoritářským a veskrze patriarchálním tendencím v turecké společnosti. Její celovečerní debut Mustang (2015) měl premiéru v sekci Quinzaine des Réalisateurs během festivalu v Cannes.

Filmografie

  • Kings
    2017
  • Mustang
    2015
  • Mon trajet préféré
    2006
  • Bir damla su (Une goutte d'eau)
    2006

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít