Fotografie není k dispozici.

Ateliér filmové a televizní grafiky UMPRUM (Česká republika)

Ateliér filmové a televizní grafiky na VŠUP má dnes, byť je to mezi většinou ostatních výtvarných disciplín medium mladé, poměrně dlouhou historii i tradici, která vznikla v dřevních dobách profesorského působení Adolfa Hoffmeistera a později Miloslava "Mnaty“ Jágra.

Současnou náplní ateliéru, oproti letům minulým, kdy absolventy byli především výtvarníci animovaného filmu, ilustrátoři či tatéři, je supermega snaha vychovat komplexního autora, výtvarníka, režiséra, znalého střihové skladby, zvukové složky filmu, veškerých známých i neznámých filmových postupů, počítačově i světově zorientovaného a gramotného, ale především (a v tom se náplň nemění a doufejme nikdy měnit nebude) – uhníst svébytného originálního tvůrce, věčně hledajícího nové cesty a řešení, se zapnutým mozkem i intuicí na plný kule. A nacházejícího!

Jinak se samozřejmě klaníme tradicím, ctíme je a vycházíme z nich: kresleňák, papírek, ploška, poloplasťák, loutka, pixilace, green, komixs, vývoj a koncepce počítačových her, videa, znělky, jingly, klipy, reklama, motion design... Ať žije obraz v pohybu a pohyb v obraze!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít