Fotografie není k dispozici.

Maryam Goormaghtigh (Švýcarsko)

Maryam Goormaghtighová studovala muzikologii a dějiny a estetiku filmu v Lausanne, režii pak na bruselském institutu múzických umění INSAS (2003–06). Z jejích krátkých či středometrážních filmů jmenujme Bibeleskaes (2006; spolurežie Blaise Harrison) a Le fantôme de Jenny M (2009), které byly uvedeny na festivalu dokumentárních filmů Visions du Réel v Nyonu.

Pro dokumentární magazín Cut Up kanálu ARTE natočila několik krátkých filmů a webový dokument Code barre, za nějž v roce 2012 získala cenu na festivalu v Biarritzu. Film Než skončí léto, v němž rafinovaně mísí dokumentární a fikční přístup k režii, je její celovečerní debut. (MFF Karlovy Vary)

Filmografie

  • Než skončí léto
    2017
  • Heart of Qin in Hong Kong
    2010
  • Le fantôme de Jenny M
    2009
  • Bibeleskaes
    2006
  • Les tendres plaintes
    2005
  • UP TO HK
    2003

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít