Fotografie není k dispozici.

Hiroatsu Suzuki (Japonsko)

Self-taught filmmaker and visual artist.
Early on, he regularly visited the Kyoto Museum and attended the local film club, where he saw many classic Japanese and international films. After a few experiences on independent film productions, he moved to Okinawa, where he became interested in photography of rural landscapes.
He travelled to Europe to develop his visual and artistic practice through photography and film viewing. Having seen some Portuguese films, he decided to come to Portugal and find out more on Portuguese cinema. He met Rossana Torres and began filming in the Mértola region, then co-directed their first film, Cordão Verde, which was screened in Locarno, Toronto, and the Viennale, amongst other festivals. Later, their film Terra won the Best Portuguese Competition Award at Doclisboa’18.

Filmografie

  • Earth
    2018
  • The taste of Crréme Brulée
    2012
  • Green Belt
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít