Jean-Xavier de Lestrade (Francie)

Jean-Xavier de Lestrade (born July 1, 1963) is a French writer, director and producer of films and television series.
He studied law and journalism in Paris, and turned to making documentaries which scrutinize the mechanisms of society. He won an Oscar for Best Documentary for his ninth feature, Murder on a Sunday Morning, in 2001.
He is also known for his film The Staircase, about the murder trial against author Michael Peterson, who was accused of killing his wife.
He is an executive producer for the TV series Sin City Law (2007), which has been shown on the Sundance Channel in the US.

Filmografie

  • Laetitia
    2020
  • Jeux d'influence
    2019
  • The Staircase II: The Last Chance
    2013
  • Soupçons
    2004-2018
  • Sur ta joue ennemie
    2002
  • Murder on a Sunday Morning
    2001

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít