Mikheil Chiaureli (Gruzie)

Mikheil Chiaureli was a Soviet Georgian actor, film director and screenwriter. He directed 25 films between 1928 and 1974. He was awarded the Stalin Prize five times.

Filmografie

  • Sakhli
    1974
  • Sazriani kurdgeli
    1973
  • Qila erbo
    1972
  • Rtskili da chianchvela
    1971
  • Mamali-qirurgi
    1970
  • Rogor damarkhes tagvebma kata
    1969
  • Gantiadis mgosani
    1967
  • Rats ginakhavs, vegar nakhav
    1965
  • Generali da zizilebi
    1963
  • Ambavi erti kalishvilisa
    1960
  • Otaraant qvrivi
    1958
  • Podvig naroda
    1956
  • Velikoye proshchaniye
    1953
  • Nezabyvaemyy 1919 god
    1951
  • Padenie Berlina
    1950
  • Pitsi
    1946
  • Giorgi Saakadze
    1942
  • Diadi gantiadi
    1938
  • Arsena
    1937
  • Ukanaskneli maskaradi
    1934
  • Khabarda
    1931
  • Saba
    1929
  • Ukanasknel saats
    1929
  • Pirveli korneti Streshniovi
    1928

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít