Fotografie není k dispozici.

Jacek Petrycki (Polsko)

Kameraman a producent celovečerních filmů, dokumentů a televizních inscenací. Narodil se roku 1948 v Poznani. Absolvoval katedru kinematografie Filmové školy v Lodži (1970). V roce 1971 debutoval dokumentárním filmem Przed rajdem. Jako kameraman natočil společně s režiséry Krzysztofem Kieślowským a Marcelem Łozińským jedny z nejslavnějších polských dokumentů 70. let. Od roku 1976 se věnuje také hrané tvorbě, ve které je neodmyslitelně spjat s polským kinem morálního neklidu. Je držitelem ceny britské filmové akademie BAFTA za film Zrada (1996) a mnoha zahraničních a polských cen. V roce 2019 se stal viceprezidentem Polské asociace kameramanů.

Filmografie

  • Návrat Agnieszky H.
    2013

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít