Fotografie není k dispozici.

Lulu Wang (Čína)

Lulu Wang je původně klavíristka hrající klasickou hudbu, která se stala filmařkou. Její druhý celovečerní film Malá lež s Awkwafinou v hlavní roli měl premiéru v roce 2019 na festivalu Sundance v americké dramatické soutěži. Časopis Variety ji uvedl mezi deseti režiséry, které stojí za to v roce 2019 sledovat.
Narodila se v Pekingu, vyrůstala v Miami a studovala v Bostonu. Je držitelkou stipendia pro režiséry Chaz and Roger Ebert Directing Fellowship, které získala v roce 2014 v rámci Film Independent Spirit Awards. Její první celovečerní film Posthumous v hlavní roli s Jackem Hustonem a Brit Marling uvedla do kin společnost The Orchard. Je také držitelkou Film Independent Project Involve Directing Fellowship z roku 2014 a Sundance fellowship z roku 2017, kterou přizvali k účasti do FilmTwo Initiative určené pro tvůrce druhých celovečerních filmů.

Filmografie

  • Malá lež
    2019
  • Touch
    2015
  • Posthumous
    2014

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít