Fotografie není k dispozici.

Tom Volf (Francie)

Tom Volf je francouzský fotograf a filmař. Jeho režisérská práce zahrnuje natáčení pro operu, módní reklamu a dokumenty pro televizi a různé instituce, jako třeba OECD. Dlouhodobě pracoval pro nakladatelství na propagaci knižních vydání. Jako fotograf se věnuje hlavně vintage filmové fotografii pomocí legendárních fotoaparátů, jako jsou Rolleiflex a Hasselblad. Jeho módní fotografie byly publikovány v několika časopisech a v Paříži se konaly dvě výstavy představující jeho tvorbu z Tibetu a severního pólu.

Od roku 2013 cestoval po světě, aby získal nové materiály a ztracené archivy Marie Callas. Setkal se s asi třiceti jejími nejbližšími přáteli a kolegy, s nimiž natočil více než 60 hodin rozhovorů, a shromáždil obrovské množství dosud nezveřejněného materiálu. Jeho film byl uveden v roce 2017 na památku 40. výročí jejího úmrtí.

Filmografie

  • Já, Maria Callas
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít