Pierre Léon (Francie)

Born on 11 November 1959 in Moscow.
As well as a filmmaker, Léon is also an actor (for Louis Skorecki, Jean-Claude Biette, Anne Benhaïem, Jean-Charles Fitoussi, Serge Bozon, Bertrand Bonello, Rita Azevedo Gomes, Pascale Bodet, Mathieu Amalric), translator (Tsvetaïeva, Blok, the Vaïner Brothers) and critic (Trafic, Les Cahiers du cinéma).

Complete retrospective at the Jeu de Paume, spring 2007
Retrospective at the Lisbon Cinematheque, summer 2010
Retrospective in St. Petersburg, autumn 2015
Carte blanche at the Cinémathèque française, March-May 2016
Retrospective at the Mar Del Plata International Festival (Argentina), 2016
Retrospective at the Belo Horizonte International Festival (Brazil), 2017. Homenagem Award for Lifetime Achievement.

Filmografie

  • Danses Macabres, Skeletons, and Other Fantasies
    2019
  • Deux Rémi, deux
    2015
  • Remains
    2014
  • Phantom Power
    2014
  • Biette
    2011
  • Par exemple, Electre
    2011
  • L'idiot
    2007
  • Guillaume et les Sortilège
    2005
  • Octobre
    2004
  • Nissim dit Max
    2002
  • l'Etonnement
    2001
  • L'Adolescent
    2000
  • Le Dieu Mozart II
    1998
  • Uncle Vanya
    1997
  • Le Dieu Mozart
    1996
  • The Pittsburgh Chandelier
    1995
  • Li per li
    1994
  • Hotel Washington
    1993
  • Two Serious Ladies
    1988

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít