Karel Steklý (Česká republika)

Karel Steklý byl český herec, inspicient, filmový scenárista a režisér. Začínal u různých kočovných divadelních společností. Od roku 1928 do roku 1938 působil jako inspicient v Osvobozeném divadle. Roli inspicienta si pak zahrál i ve Voskovcově a Werichově filmu Pudr a benzin. Od roku 1933 začal také psát filmové scénáře, nejprve pro jiné režiséry, později pouze pro své vlastní filmy. Umělecká kvalita těchto scénářů však měla velmi střídavou úroveň, mezi jeho scénáři lze nalézt jak filmy vynikající ale i zcela podprůměrné.

Filmografie

  • Podivná přátelství herce Jesenia
    1985
  • Příhody pana Příhody
    1982
  • Každému jeho nebe
    1981
  • Hra o královnu
    1980
  • Pan Vok odchází
    1979
  • Skandál v Gri - Gri baru
    1978
  • Všichni proti všem
    1977
  • Tam, kde hnízdí čápi
    1975
  • Za volantem nepřítel
    1974
  • Hroch
    1973
  • Lupič Legenda
    1972
  • Svět otevřený náhodám
    1971
  • Svatby pana Voka
    1970
  • Slasti Otce vlasti
    1969
  • Zkáza Jeruzaléma
    1964
  • Lucie
    1963
  • Objev na Střapaté hůrce
    1962
  • Mstitel
    1959
  • Poslušně hlásím
    1957
  • Dobrý voják Švejk
    1956
  • Strakonický dudák
    1955
  • Anna proletářka
    1952
  • Temno
    1950
  • Soudný den
    1949
  • Kariéra
    1948
  • Siréna
    1947
  • Průlom
    1946
  • Prosťáček
    1945

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.