Fotografie není k dispozici.

Carl Junghans (Německo)

Německý režisér Carl Junghans (1897, Drážďany – 1984, Mnichov) už v pouhých dvanácti letech hrál jako pianista v kině. Ve dvaceti odešel dobrovolně na frontu, ale zranění ho vrátilo do rodných Drážďan. Pak se živil širokou škálou povolání, byl novinářem i divadelním dramaturgem, ale nakonec se vypracoval na uznávaného filmového střihače.

V roce 1925 napsal scénář sociálního dramatu z proletářského prostředí, pro svůj tragický příběh pradleny a jejího násilnického muže ale dlouho nemohl získat producenta, a to ani v levicových kruzích, jichž byl součástí. S pomocí českých filmařů nakonec němý film Takový je život natočil až v době nástupu zvukového filmu. Dál byl činný jako scenárista, střihač a režisér. Před nacisty uprchl v roce 1939 přes Paříž do USA, kde pracoval jako fotograf. V roce 1963 se vrátil, usadil se v Mnichově a i jako penzista byl velmi činorodý. (KVIFF)

Filmografie

  • Takový je život
    1929

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít