Fotografie není k dispozici.

Niki Iliev (Bulharsko)

Jako režisér debutoval v roce 2012 celovečerním filmem Cizinec, jež se stal nejnavštěvovanějším filmem roku a za který obdržel pět ocenění v Bulharsku i v zahraničí. Jeho druhý celovečerní film Živé legendy se stal také nejnavštěvovanějším filmem roku (2014) a obdržel jedenáct ocenění v zahraničí a v Bulharsku. V roce 2015 byl oceněn za nejlepší scénář na Los Angeles Independent Film Awards za scénář k filmu Knockout. Film byl pak uveden v roce 2018 a dostalo se mu ocenění mj. za režii na International Film Festival of Manhattan 2018. Jeho zatím poslední celovečerní film Návrat byl divácky neúspěšnějším filmem roku 2019. Na International Film Festival of Manhattan 2019 za něj obdržel cenu za nejlepší režii. Kromě celovečerních filmů režíruje seriály pro bulharskou televizi. Od roku 2015 přednáší filmovou režii na Nové bulharské univerzitě.

Filmografie

  • Návrat
    2019
  • Knockout
    2018
  • Živé legendy
    2014
  • Cizinec
    2012

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít