Fotografie není k dispozici.

Lisa Immordino Vreeland (Spojené státy)

Režisérka Lisa Immordino Vreeland je režisérka a producentka, která natočila oceněné snímky Diana Vreeland: The Eye Has To Travel a Peggy Guggenheim: Posedlost uměním. Je tvůrkyní stále se rozšiřující série krátkých filmů Art of Style, která vznikla ve spolupráci s módní značku M2M. Snímky se zaměřují na průkopnické a inovativní návrháře, jejich umělecké vyjádření a zachycují jejich práci a styl. V roce 2017 napsala knihu a natočila dokumentární film Love, Cecil o legendárním fotografovi, scénografovi a kostýmním výtvarníkovi Cecilu Beatonovi. Snímek měl premiéru na coloradském Telluride Film Festival.

Filmografie

  • Truman & Tennessee: An Intimate Conversation
    2020
  • Love, Cecil
    2017
  • Peggy Guggenheim: Posedlost uměním
    2015
  • Diana Vreeland: The Eye Has to Travel
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít