Fotografie není k dispozici.

Katell Quillévéré (Francie)

Katell Quillévéré je francouzská scenáristka a filmová režisérka. V letech 2003–09 natočila čtyři krátké autorské snímky a v roce 2010 realizovala svůj první celovečerní titul Un poison violent, citlivě vyprávějící o složitém dospívání dívky z katolické internátní školy, za nějž získala Cenu Jeana Viga.

Zajímají ji především vztahy a mezilidské citové vazby, v následujícím filmu Suzanne (2013) se zprvu podpírající sesterská a otcovská láska stane pro mladou ženu tíživým břemenem. Za scénář ke svému nejnovějšímu psychologickému dramatu, jehož předlohou se stal oceňovaný stejnojmenný román Maylis de Kerangalové, byla Quillévéré nominována na Césara za nejlepší adaptaci.

Filmografie

  • Život za život
    2016
  • Suzanne
    2013
  • Un poison violent
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít