Fotografie není k dispozici.

Jenni Toivoniemi (Finsko)

Jenni Toivoniemi (narozena 1978) je scénáristka a režisérka. Za svůj režisérský debut, krátkou komedii Treffit (2012), získala několik cen včetně Velké ceny poroty za nejlepší krátkometrážní film na filmovém festivalu v Sundance a Pochvalné zmínky na Berlinale v sekci Generation 14+ v roce 2013. Režírovala několik krátkých filmů, z nichž Komitea (2016), napsaný a režírovaný spolu s Norkou Gunhild Enger, měl premiéru v roce 2016 v Locarnu a Ovi (2017) byl vybrán na festival krátkých filmů v Palm Springs, Nordisk Panorama a další festivaly. Napsala také divadelní hry, rozhlasovou hru a celovečerní film Korso (2014) spolu s Kirsikkou Saari. Jejich nejnovější spolupráce, film pro děti Sihja má plánovanou premiéru v roce 2020. Jenni Toivoniemi se také podílela na scénáři a režii povídkového filmu Tottumiskysmys (2019). Její první celovečerní film Víkend na chatě (Seurapeli) mal premiéru v roce 2020.

Filmografie

  • Víkend na chatě
    2020
  • Juhlatunnelma
    2019
  • Tottumiskysymys
    2019
  • The Door
    2019
  • Kommittén
    2016
  • Hääyö
    2013
  • Treffit
    2012

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít