Fotografie není k dispozici.

Dominik György (Slovensko)

Dominik Gyӧrgy, který vystupuje také pod pseudonymem Domo GyGy, je filmový režisér, scenárista a herec. Pochází z Velkého Krtíše. Vystudoval režii hraného filmu na pražské FAMU, kde natočil šest úspěšných krátkometrážních a středometrážních studentských filmů jako Tatínek pod Stromek (2018), Příští zastávka (2018), Svině (2019), Dotýkání (2020), Ďalšia (2020) a Tatína (2021), které byly promítány a oceněny na mnoha mezinárodních filmových festivalech. Předtím studoval kameru, střih a zvuk na Soukromé střední umělecké škole filmové v Košicích, kde během studia natočil filosofický cyklus Sedem smrteľných hriechov (2017) a experimentální středometrážní film Smrť Umenia (2018). Filmu jako takovému se začal věnovat v devíti letech. Jeho prvními amatérskými snímky byly animovaný film Titanic (2008) a produkčně náročný snímek Alica v krajine zázrakov (2012), který natočil ve dvanácti letech podle stejnojmenné pohádky Lewise Carrolla, a nakonec své dětské filmování s grácií uzavřel kontroverzním černobílým snímkem Different (2013). Ve svém díle zpracovává kontroverzní společenská témata v kombinaci s osobitou autorskou stylizací.

Filmografie

  • Tatína
    2021
  • Dotýkání
    2020
  • Ďalšia
    2020
  • Svině
    2019
  • Tatínek pod Stromek
    2018
  • Příští zastávka
    2018
  • Smrť umenia
    2018

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít