Fotografie není k dispozici.

Karsten Kiilerich (Dánsko)

Karsten Kiilerich je dánský filmový a televizní režisér, scenárista a animátor. Je spoluzakladatelem dánského animačního studia A. Film Production, pro které stále aktivně pracuje. Kiilerich se podílel na více než 20 celovečerních a krátkých filmech.

Kiilerich animoval krátký film When Life Departs (1997), který byl nominován na několik cen, včetně Academy Award za nejlepší krátký animovaný film. Zároveň byl nominovaný na Robert Award za Nejlepší scénář za jeho film Help! Im a Fish. (2001)

Filmografie

  • Raggie
    2020
  • Help! Im a Fish
    2001
  • When Life Departs
    1997

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít