Fotografie není k dispozici.

Hana Slaninová (Česká republika)

Hana Slaninová se narodila v Ostravě. Studovala knižní tvorbu a litografii ve Varšavě. Absolvovala stáž v ateliéru intermédií v Haagu. Teď bydlí v Praze, kde tvoří grafiku deskových her.

Jako grafička spolupracovala s organizacemi Konsent nebo Risotto. Svoji autorskou knihu Velbloudění v roce 2019 prezentovala na Book in Progress. Ve své volné tvorbě hledá způsoby, jak lze překračovat vzdálenosti v čase a prostoru. Všímá si detailů a hledá zapomenuté rytmy, cesty, spojnice a vztahy.

Dlouhodobě zkoumá zvuky a zajímá ji, jak se pomocí nich můžeme na sebe napojit. Její zvukové emoji byly součástí expozice Limity imaginace Institutu úzkosti na Bienále Ve věci umění v roce 2020. Důležitý je pro ni proces a hra. Ráda organizuje komunitní akce – sbírku pokojovek pro domov seniorů ve spolupráci s #umenipomaha nebo právě společné křičení se sirénami.

Absolvovala tvůrčí rezidenci v Roodkapje v Rotterdamu a ve Farmstudiu na Kokořínsku, kam se ráda vrací. Má za sebou účast v dokumentárním divadelním představení Ti, kdo mluví sami za sebe.

Filmografie

  • Zkouška sirén
    2021

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít