Fotografie není k dispozici.

Pablo Larraín (Chile)

Režisér Pablo Larraín se narodil v roce 1976 v Santiagu de Chile. Je zakládajícím partnerem produkční společnosti Fabula, která zajišťuje služby pro film, televizi, reklamu a produkci.

V roce 2005 režíroval svůj první celovečerní film s názvem Fuga. Dalším z jeho režisérských počinů byl snímek Tony Manero z roku 2007, který měl premiéru v roce 2008 v sekci Patnáctka režisérů na filmovém festivalu v Cannes. Jeho třetím celovečerním filmem se stal snímek Post Mortem, jehož premiéra proběhla v září 2010 v rámci oficiálního výběru filmového festivalu v Benátkách.

V roce 2010 režíroval historicky první seriál HBO produkovaný v Chile s názvem Prófugos (Uprchlíci).

V následujícím roce se jako režisér zhostil filmu No, který měl premiéru v roce 2012 v sekci Patnáctka režisérů na filmovém festivalu v Cannes a byl nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. V září 2013 se vysílala druhá série seriálu HBO Uprchlíci.

V roce 2015 na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně měl v rámci oficiální soutěžní sekce premiéru film El Club (Klub) a získal zde Stříbrného medvěda – Velkou cenu poroty. Film byl nominován také na Zlatý glóbus za nejlepší cizojazyčný film. Neruda(2016) byl režisérovým šestým celovečerním filmem. V roce 2016 Pablo Larraín režíroval také svůj první film natočený v angličtině, snímek Jackie s Natalie Portman v hlavní roli.

Filmografie

  • Spencer
    2021
  • Ema
    2019
  • Neruda
    2016
  • Jackie
    2016
  • Klub
    2015
  • No
    2012
  • Post Mortem
    2010
  • Tony Manero
    2007
  • Fuga
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít