Fotografie není k dispozici.

Charlène Favier (Francie)

Charlène Favier, narozená v roce 1985, je francouzská scenáristka, producentka a režisérka. Dětství strávila ve Val d’Isère, poté byla řadu let v zahraničí, především v Austrálii, na Novém Zélandu a Spojených státech. Pak ve 24 letech založila společnost Charlie Bus Production, aby mohla dát vzniknout projektům blízkým jejímu srdci. Studovala herectví na Jacques Le Coq School v Londýně, režii v Astoria Studio v New Yorku a scenáristiku na workshopu FEMIS, který absolvovala roku 2015. Během této doby napsala, režírovala a produkovala několik krátkých filmů a dokumentů, které byly vysílány v France Télevision, například Free Fall, Omessa (23 ocenění, 80 festivalových výběrů) a Odol Gorii, který se objevil ve výběru César 2020. Její první celovečerní film Slalom s Jérémiem Renierem a Noée Abitou byl ohlášen v kategorii First Film v oficiálním výběru festivalu v Cannes v červnu 2020.

Filmografie

  • Slalom
    2020
  • Odol Gorri
    2018
  • Omessa
    2015

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít