Francesco Montagner

Francesco Montagner (Itálie)

Francesco Montagner se narodil v roce 1989 v italském Trevisu a v České republice vystudoval režii dokumentárního filmu na renomované pražské FAMU. V roce 2014 režíroval, natočil a vyprodukoval Animata resistenza, svůj celovečerní dokumentární debut o životě a díle slavného italského animátora Simone Massiho. Film byl uveden na 71. benátském filmovém festivalu a byl oceněn cenou Venice Classics Award za nejlepší dokumentární film o kinematografii. V roce 2021 natočil svůj druhý celovečerní dokument Bratrství.

Filmografie

  • Bratrství
    2021
  • Animata resistenza
    2014

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít