Fotografie není k dispozici.

Kolja Saksida (Slovinsko)

Kolja Saksida received his Master's degree in Film Studies from the ECAL University of Art and Design, Lausanne. He works in filmmaking as a director, producer and educator, and is one of Slovenia's most prominent creators of animated film. His works have been screened at numerous festivals all over the world, and he has been an artist-in- residence for several major international cultural organisations. Kolja transfers his knowledge and experience to bring people of all ages closer to the boundless expressive possibilities of stop-motion animation, a great storytelling medium accessible to practically everyone. Kolja is also an assistant professor at the Academy of Arts, University of Nova Gorica.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít