Martin Trabalik

Martin Trabalik (Česká republika)

Martin je český fotograf a kameraman, žijící v Praze. Ve své práci se zabývá převážně sociálními a humanitárními tématy. V roce 2016 se během uprchlické krize začal věnovat dokumentární činnosti a od té doby pracoval na projektech v Náhorním Karabachu, Bangladéši, Ukrajině, Afghánistánu a mnoha dalších zemích. V roce 2018 získal cenu UNHCR a ocenění Czech Press Photo v kategorii Problémů dnešní doby za svou práci o odsunu Rohingů z Myanmaru. V roce 2021 natočil film Incendios, který pojednává o lesních požárech v Bolívii. Fim byl mimo jiné oceněn cenou Nejlepší celovečerní dokument na Mezinárodním filmovém festivalu v La Paz. V současnosti natáčí večerní dokumentární film Co s Péťou o otci, který musí po smrti ženy vychovávat dvě děti, z nichž jedno je vážně hendikepované. Kromě dokumentu se věnuje i dalším aspektům tvorby jako např. malba, sochařství či psaní. Jeho ambicí je posunout se do hranné tvorby.

Filmografie

  • Incendios
    2021

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít