Álvaro Sarmiento

Álvaro Sarmiento (Peru)

Alvaro Sarmiento is a Quechua descendant documentarist, founder of HDPERU, a non-profit organization engaged in the production of films in defense of native peoples’ rights and environmental conservation in the Andes and the Amazon of Peru.

During his career, Alvaro has been the recipient of several awards and fellowships, including the Rockefeller Foundation Bellagio Center, MacDowell Colony, The Yaddo Corporation, IBERMEDIA Script Development Fund and the Carolina Foundation Residency for screenwriters.

Alvaro studied Media, Communications Science and Film at the Universidad de Lima in Peru, Estacio de Sa University in Brazil and attended a MFA in Filmmaking at Ohio University in the USA.

Filmografie

  • Veins of the Amazon
    2021
  • Mothers of the Land
    2019
  • Green River. The Time of the Yakurunas
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít