Vojtěch Novotný

Vojtěch Novotný (Česká republika)

Vojtěch Novotný se narodil roku 1996 v Praze. Dva semestry strávil na katedře filmových studií na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, následně studoval na FAMU, obor hraná režie. Jeho snímek Dny návratu (2020) obdržel na ukrajinském festivalu Molodist Kyiv cenu ekumenické poroty. S bakalářským snímkem Zahrada ráje (2022), vybraným do shortlistu Českých lvů za nejlepší krátkometrážní film, soutěžil na festivalech Tallinn Black Nights, Premiers Plans – Angers, Trieste FF a dalších. V současné době se věnuje přípravám celovečerního debutu.

Filmografie

  • Zahrada ráje
    2022
  • Dny návratu
    2020

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít