Štěpán Vodrážka

Štěpán Vodrážka (Česká republika)

Štěpán Fok Vodrážka je filmový režisér. Filmy natáčí od svých 13 let. Studium na pražské FAMU zakončil krátkým filmem The Deal, který se dostal mezi pět nejlepších v mezinárodní soutěži vedené Ridley Scottem.

Natáčel reklamy pro řadu významných klientů, jako jsou Nestlé, Coca-Cola a Orange. Natočil více než 20 hudebních videoklipů.

Jeho celovečerní dokumentární debut PSH Nekonečný příběh * měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 2022, kde získal cenu diváků. Krátký film *Yung Michal o mladém zaměstnanci fast foodu měl taky premiéru na MFF Karlovy Vary a byl promítán na BFI London Film Festival 2022.

Je samozvaným čestným občanem Prahy 5 - Motol.

Filmografie

  • PSH Nekonečný příběh
    2022
  • Yung Michal
    2022
  • Moje svoboda
    2019
  • The Deal
    2010

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít