Kristýna Kopřivová

Kristýna Kopřivová (Česká republika)

Věnuje společenským tématům v tzv. „šedé zóně - kdy se ocitly za centrem mediální a společenské pozornosti, nejsou tedy momentální senzací, která rozděluje společnost, ale spíše podstatnou částí každodennosti, případně až každodenní nudou. Vystudovala humanitní studia a dějiny umění/politickou filozofii (v Praze, Izraeli, Londýně), poté dokumentární tvorbu na pražské FAMU. Publikovala v kulturních rubrikách časopisů, magazínů, v Českém Rozhlasu, pracovala jako reportérka, působí jako kurátorka výstav, byla asistentkou režie ČT filmu Dvojí tvář spartakiád, vyučuje kurzy filmu na pražské škole Scholastika. Aspekty politicko-sociálního konfliktu jako přirozené, nevyhnutelné součásti společnosti, která nemá být vyhubena, ale zkrocena a nutně vždy zahrnuje emoce, zkoumá také v rámci svého výzkumu. Dlouhodobě se zabývá oblastí Izraele a Palestiny.

Filmografie

  • Conceptualization of Change
    2021
  • Amari, přechodný pobyt
    2021
  • Interview s hostem
    2021
  • Česká síla
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít