Marta Kovářová

Marta Kovářová (Česká republika)

Narodila se do rodiny vědců. V 15 ti letech založila alternativní kapelu Budoár staré dámy, ve které působí dodnes. S médiem videa se setkala poprvé při natáčení klipů k vlastním prvním skladbám. Při studiích na Fakultě Výtvarných umění a Přírodovědecké fakulty v Brně absolvovala stáž na pražské FAMU a islandské Akademii umění. Tam začala se svojí krátkou experimentální videopoezií (filmy Iceland! On the Road, nebo Můžeš tady bydlet, ale nedělej pavučiny). Na praxi v ateliéru VIZAGE, společně s Tomášem Doležalem, vyprodukovala řadu galerijních, environmentálních a hudebních spotů, a mj. krátkometrážní dokument Czechin' London (2011). Od roku 2014 se aktivně angažuje ve snahách směřujících k hledání alternativ k výstavbě hlubinného úložiště vyhořelého jaderného paliva a v environmentálních otázkách. Ve spolupráci s otcem Jiřím Svobodou a producentem Janem Bodnárem natočila svůj první autorský celovečerní dokument Jiříkovo vidění (2023).

Filmografie

  • Jiříkovo vidění
    2023

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít