Fotografie není k dispozici.

Richard Dale (Velká Británie)

Richard Dale jako filmový tvůrce získal ocenění BAFTA a Emmy. Svou kariéru zahájil v BBC na seriálech, jako jsou Tomorrow's World, Horizon a QED. Za svou práci na výjimečné sérii Lidské tělo (The Human Body) byl spolu s profesorem Robertem Winstonem oceněn Britskou lékařskou asociací titulem moderátor roku v oboru medicíny. Série mu také v USA získala cenu Peabody a ve Velké Británii dvě ceny BAFTA za nejlepší faktografickou sérii a za inovaci v televizi. Jakmile se Richard vrhnul na dramatickou tvorbu, za svůj první projekt, kultovní komedii Teachers pro Channel 4, získal opět nominaci BAFTA, tentokrát za nejlepší režii. Proslavil se inovativností svých počinů v oblasti faktografických dramat, např. D-Day 6-6-44 (BBC 1), který byl nominovaný na cenu BAFTA a Griersonovy nadace, či The Twin Towers (BBC 1) a Moonshot (ITV 1) nominovaných na cenu Primetime Emmy v kategorii televizních filmů (v roce 2009 a 2011). Z nedávných úspěchů jmenujme Rocketmen (Sony Pictures Japan), Walking With Dinosaurs 3D (IMAX), a Earth: One Amazing Day (BBC Earth Films).

Filmografie

  • Earth: Den na zázračné planetě
    2017

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít