Anna Hints

Anna Hints (Estonsko)

Anna Hints je estonská filmová režisérka a scenáristka, která se věnuje také hudbě. Vystudovala srovnávací literaturu v rodném Tartu, poté film a mediální studia na univerzitě v Tallinu. Ačkoliv má hluboké kořeny v odlišné kultuře jižního Estonska, za svůj druhý domov považuje Indii. V roce 2021 natočila krátký dokument For Tomorrow Paradise Arrives, který v její domovině inicioval veřejnou diskusi a vznik nových hnutí proti plýtvání potravinami. Její dokument Sestry z kouřové sauny (2023) získal cenu za nejlepší režii dokumentárního filmu na festivalu v Sundance a cenu za nejlepší dokument na European Film Awards.

Filmografie

  • Sestry z kouřové sauny
    2023
  • For Tomorrow Paradise Arrives
    2021

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít