Cédric Kahn

Cédric Kahn (Francie)

Cédric Kahn začínal jako asistent střihu u filmu Maurice Pialata Pod sluncem satanovým a v roce 1990 režíroval svůj první krátký film Les Dernières Heures du millénaire. Jeho první celovečerní film Bar des rails (1991) byl uveden na MFF v Benátkách, drama Roberto Succo (2001) mělo premiéru na MFF v Cannes. Film Feux rouges (Červená světla) s Carole Bouquet a Jean-Pierrem Darroussinem, byla uvedena v oficiální soutěži Berlinale, dále natočil Letadlo (2005) s Vincentem Lindonem a Isabelle Carré, Lítost (2009) s Valerií Bruni-Tedeschi a Yvanem Attalem nebo Lepší život s Guillaumem Canetem a Leïlou Bekhti. V roce 2018 natočil získal jeho film Modlitba Stříbrného medvěda za nejlepší mužský herecký výkon na MFF v Berlíně. Kahn je také úspěšným hercem. V roce 2014 získal Zvláštní cenu poroty na filmovém festivalu v San Sebastiànu za film Divoký život s Mathieu Kassovitzem. Mohli jsme ho vidět také ve filmu Studená válka režiséra (2018) Pawla Pawlikowského a dalších.

Filmografie

  • Případ Goldman
    2023
  • Rodinná oslava
    2019
  • Modlitba
    2018
  • Une vie meilleure
    2011
  • Lítost
    2009
  • Letadlo
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít