Fotografie není k dispozici.

Denis Dobrovoda (Slovensko)

Denis Dobrovoda je filmový režisér a producent, se zkušenostmi s dokumentární i hranou tvorbou. Jeho celovečerní dokumentární debut Katedrála získal Zlatý roh za nejlepší film v mezinárodní soutěži na 62. ročníku filmového festivalu v Krakově a Cenu diváků na 17. ročníku filmového festivalu Cinematik Piešťany. Dokumentární snímek byl promítán na řadě dalších prestižních dokumentárních festivalů, například FIPADOC, PÖFF - Black Nights, 63. Festival Dei Popoli, Kerala, Jeden svět Praha, ZagrebDox a dalších. Byl také uveden v kinech ve více než stovce kin ve třech různých zemích. Denisův předchozí televizní dokument Nikdy se nevrátili se ohlíží za úžasným životním příběhem profesorky Gerty Vrbové, která přežila holocaust a zemřela v roce 2020. Film vznikl za podpory Slovenského národního muzea holocaustu a byl vysílán na RTVS. Kromě filmu Denis pracoval také na řadě televizních pořadů pro britské stanice včetně ITV, Channel 4 a BBC. Jeho krátké hrané filmy Savage a L'Apparition získaly řadu festivalových ocenění a byly vysílány na BBC a Shorts TV. Denis vystudoval filozofii, politiku a ekonomii na Oxfordské univerzitě a získal diplom z filmové režie na École Internationale de Création Audiovisuelle et de Réalisation v Paříži.

Filmografie

  • Katedrála
    2022
  • They Never Came Back
    2020

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít