Haruna Honcoop

Haruna Honcoop (Česká republika)

Haruna Honcoop je česko-japonská dokumentaristka. Vystudovala sinologii na FFUK a FAMU a během studií strávila dva roky na univerzitách v Pekingu a na Tchaj-wanu a pobývala i v Japonsku. Na FAMU debutovala experimentálním dokumentárním filmem a cross-mediálním projektem Built To Last – Relics of Communist-Era Architecture (2017), oceněný na festivalu ArchFiIm Lund. Její kratší filmy z FAMU Pravda nebo lež (2016) o česko-čínských vztazích dostal ocenění na lidskoprávním filmovém festivalu This Human World (Vídeň). V roce 2023 měl na Jihlavském festivalu premiéru Olympijský mezičas, který natáčela po dobu 6 let v Číně, Japonsku, Francii a Řecku a ve stejném roce debutovala i se svým hraným filmem Annexions. Pro Českou televizi natočila několik dokumentárních portrétů spisovatelů v cyklu Maďarských, Islandských čítanek a Tchajwanských čítanek. Momentálně na Tchaj-wanu vyvíjí nový dokumentární film s pracovním názvem Ostrov svobody.

Filmografie

  • Olympijský mezičas
    2023
  • Na věčné časy – Relikty architektury socialistické éry
    2017
  • Pravda nebo lež
    2016

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít