Ivo Bystřičan (Česká republika)

Ivo Bystřičan je dokumentární režisér. Vystudoval dokumentární tvorbu na FAMU a sociologii na FSS MU v Brně. Debutoval celovečerním filmem Dál nic (2014), následovaly snímky Mých posledních 150 000 cigaret (2013), Blízký soumrak(2015), Zločin pana Chytila (2014), Masa (2016) nebo televizní cyklus Dějiny neposlušnosti (2017). Jeho autorské filmy promítaly festivaly v Číně, Izraeli, Kanadě, Brazílii, Španělsku a dalších zemích. Spolupracuje s ČT jako dramaturg dokumentární tvorby.

Filmografie

  • Burza předsudků
    2005
  • Better Tomorrow
    2005
  • Proklatě smutné kuře
    2005
  • Roštěnky
    2007
  • Sikora. Malý osobní marketingový epos.
    2007
  • Trvalé bydliště Praha
    2008
  • Zkoumání třídního původu
    2009
  • Doba měděná
    2009
  • Bitevní pole domácích prací
    2011
  • Hyperboloid nad městem
    2011
  • Zrezivělá krása
    2011
  • Hypermarket, jeho pán a otrok
    2011
  • Kdo uteče, ten je chlap
    2011
  • Atomová víra
    2012
  • Když děti nosí stát
    2012
  • Český žurnál
    2013
  • Expremiéři
    2013
  • Klovací pořádek
    2013
  • Český žurnál: Zločin pana Chytila
    2014
  • Dál nic
    2014
  • Kluby poezie
    2014
  • Uprchlická krize očima dokumentaristů
    2015
  • Rozrušovat, narušovat, porušovat, vzrušovat
    2015
  • Revolta proti sobě
    2015
  • Blízký soumrak
    2015
  • Masa
    2016
  • Dějiny neposlušnosti
    2017

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.