Ivo Bystřičan (Česká republika)

Ivo Bystřičan (*1980) vystudoval sociologii a sociální politiku – sociální práci. V současné době studuje poslední ročník oboru dokumentární tvorby na FAMU v Praze. Soustředí se zejména na sociální témata. Jeho autorské dokumentární filmy se účastnily festivalů v Číně, Brazílii, Izraeli, Kanadě, Francii, Španělsku, Moldavsku, Německu a mnoha dalších. Pro CEE Bankwatch Network natočil svůj poslední celovečerní dokument Doba měděná, který odkrývá paradox evropské rozvojové pomoci na pozadí zambijského těžebního průmyslu. Ivo Bystřičan jako režisér a scenárista rovněž spolupracuje s Českou televizí a neziskovými organizacemi.

Filmografie

  • Burza předsudků
    ČR, 2005
  • Better Tomorrow
    ČR, 2005
  • Proklatě smutné kuře
    ČR, 2005
  • Roštěnky
    ČR, 2007
  • Sikora. Malý osobní marketingový epos.
    ČR, 2007
  • Trvalé bydliště Praha
    ČR, 2008
  • Zkoumání třídního původu
    ČR, 2009
  • Doba měděná
    54´, ČR, 2009
  • Bitevní pole domácích prací
    ČR, 2011
  • Hyperboloid nad městem
    ČR, 2011
  • Zrezivělá krása
    ČR, 2011
  • Hypermarket, jeho pán a otrok
    ČR, 2011
  • Kdo uteče, ten je chlap
    ČR, 2011
  • Atomová víra
    ČR, 2012
  • Když děti nosí stát
    ČR, 2012
  • Český žurnál
    ČR, 2013
  • Expremiéři
    ČR, 2013
  • Klovací pořádek
    ČR, 2013
  • Český žurnál: Zločin pana Chytila
    ČR, 2014
  • Dál nic
    ČR, 2014

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.