Fotografie není k dispozici.

Boris Mitić (Srbsko)

Boris Mitić (narozen v roce 1977 v Leskovaci na jihu Srbska) je původní profesí novinář, jednoho dne se však rozhodl zakoupit kameru a natočit svůj první film Pretty Dyana, jehož postprodukci dokončil na svém domácím počítači. Film o životě Romů na předměstí Bělehradu vypráví příběh automobilu značky Citroën, který jim pomáhá vydělat si na živobytí sběrem recyklovaného odpadu. Snímek si získal velkou popularitu na festivalech (navštívil jich více než 60) a sklidil jedenáct ocenění. Mitić dále natočil UNMIK Titanik, dokumentární snímek o stovce lidí, kteří nemohli čtyři roky vyjít z budovy střežené OSN. Jeho třetí snímek, Good Bye, How Are You? aka Apocalypse Now! o fenoménu srbských satirických aforismů měl premiéru v roce 2009 a již nyní má na kontě několik festivalových ocenění (např. z DOCSDF v Mexico City). Mitić podporuje copyleft distribuci svých filmů.

Filmografie

  • Good Bye, How Are You? aka Aphocalypse Now!
    60´, Srbsko, 2009
  • UNMIK Titanik
    57´, Srbsko, 2005
  • Krásná Dyana/ Pretty Dyana
    45´, Srbsko, 2003

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít