Volker Sattel (Německo)

Volker Sattel se narodil v roce 1970 ve Špýru nad Rýnem v Německu. V letech 1993-99 studoval na Baden-Württemberg Filmakademie v Ludwigsburgu. Natočil řadu krátkých filmů, které byly uvedeny na festivalech a v televizi, natáčel také videa pro výstavy a instalace. Kromě filmových projektů spolupracoval také na divadelních představeních s umělci Olafem Nicaolaiem a Danielem Kleinem. Dále spolupracoval s hudebníkem Timem Elzerem (don´t dolby/Cologne) a autorem Mario Mentrupem. Společně s Mentrupem založili v roce 2005 Vakant film.
Volker Sattel žije v Berlíně, pracuje jako režisér, kameraman a fotograf.

Filmografie

  • Under Control
    98', Argentina/Německo, 2011
  • Umsonst
    92', Německo, 2014
  • After Effect
    75', Německo, 2007
  • Stadt des Lichts Film- společně s Mario Mentrupem
    60´, Německo, 2005
  • Pocket Park im Auftrag des Kulturkreis des BDI e.v.
    5´, Německo, 2001
  • Fer-sehen
    5´, Německo, 1996
  • Unternehmen Paradies/
    59´, Německo, 2002
  • 040
    34´, Německo, 1999
  • Sattel der Liebe Documentaire
    30´, Německo, 1999
  • The Eagle is Gone
    21', Německo, 2010
  • Die Welt in der wir wohnten
    13´, Německo, 2002
  • Wirrsaal
    10´, Německo, 1995

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít