Marcel Łoziński (Polsko)

Marcel Łoziński se narodil v roce 1940 v Paříži. Absolvent fakulty režie PWSFTviT v Lodži v roce 1971. V roce 1992 byl nominován na Oscara za dokumentární film 89 mm do Evropy. Od roku 1995 je člen AMPAS (Americké filmové akademie přiznávající Oskary). Je také pedagogem – přednášel na filmové škole FEMIS a na Institutu polské kultury na Varšavské univerzitě. Vedl také dílny dokumentárního filmu v Marseille. Řídí dokumentární kurz ve Filmové škole Andrzeje Wajdy.

Filmografie

  • Siedmiu Zydów z mojej klasy/ Seven Jews from My Class
    Polsko, 1992
  • Zderzenie czolowe/ Front Colision
    Polsko, 1975
  • Autoportret
    9´, Polsko, 1993
  • Jak to sie robi/ How It's Done
    90´, Polsko, 2006
  • Jak zyc/ Recipe for Life
    83´, Polsko, 1981
  • Po zwyciestwie 1989-1995
    61´, Polsko, 1995
  • Pamietam/ I Remember
    60´, Polsko, 2002
  • Las katynski/ Katyn Forrest
    53´, Polsko, 1990
  • Zeby nie bolalo/ So It Doesn't Hurt
    47´, Polsko, 1998
  • Wszyscy bylismy dziecmi
    40´, Polsko, 1994
  • Wszystko moze sie przytrafic/ Anything Can Happen
    39´, Polsko, 1995
  • A gdyby tak się stało/ If it happens
    38´, Poland, 2007
  • Warszawa 94. Podróz sentymentalna
    29´, Německo/Polsko, 1994
  • Témoins/ Swiadkowie/ Witnesses
    27´, Francie/Polsko, 1988
  • Próba mikrofonu/ Microphone's Test
    19´, Polsko, 1981
  • Kolo fortuny
    18´, Polsko, 1972
  • Happy End
    17´, Polsko, 1973
  • Egzamin dojrzalosci/ Matriculation
    16´, Polsko, 1981
  • Moje miejsce/ My Place
    15´, Polsko, 1987
  • Wizyta
    15´, Polsko, 1974
  • Poste restante
    14´, Polsko, 2009
  • 89 mm od Evropy/ 89 mm od Europy
    12´, Polsko, 1994
  • Cwiczenia warsztatowe/ Workshop Exercises
    12´, Polsko, 1987

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít